top of page

Workshops, nascholing van PABO studenten en leerkrachten basisschool op leerlijn en musicalbegeleiding. 

  • Workshop musicalbegeleiding

  • Workshop leerlijn dramatische vorming

  • Musicalbegeleiding: jezelf presenteren.

Vooraf lezen de studenten en de leerkrachten een paper/handleiding over het begeleiden van musicals. De groep kiest vooraf een aantal onderwerpen die zowel spelend als door middel van theorie behandeld wordt. In de handleiding zijn de volgende onderwerpen te lezen:

 

  • Wie is verantwoordelijk voor de musical? Wat zijn de taken? Wie doet de productie? Wie maakt de kostuums en het decor en wie doet het licht en geluid?

  • Keuze script met vaste tekst of wordt er gewerkt vanuit een samen bedacht gegeven (gewerkt vanuit improvisaties). Wat zijn de voordelen en nadelen hiervan?

  • Casting

  • Hoe gaan we om met leerlingen die bang zijn om zichzelf te presenteren?

  • Wat zijn de verwachtingen van de leerlingen? Hoe geef je de leerlingen inzicht in het creatieve proces oftewel hoe bewaak je het proces? Hoe werk je aan teambuilding?

  • Tijdsplan

  • De evaluatie.

Twee weken van te voren wordt er een handleiding gegeven aan de studenten of leerkrachten. Naar aanleiding van dit materiaal stuurt de organisatie/ school voor de workshop een aantal specifieke onderwerpen die men behandeld wilt zien.

Duur:         3 uur (pauze van een half uur)
Plaats:     op de school in een ruim, leeg lokaal met stoelen voor de deelnemers
Prijs:          250 euro voor een groep van maximaal 20 mensen

 


Workshop leerlijn dramatische vorming.

Bij PABO studenten en bij de nascholing gaat het over het belang van een leerlijn dramatische vorming op de basisschool en over de verschillen en de mogelijkheden (methodes)!  Het tweede deel gaat over op wat je op je eigen school belangrijk zou vinden en waarom?

Bij een leerkrachtentraining op een school gaat het over de diverse mogelijkheden van een leerlijn dramatische vorming. De school (het team) gaat hierna zelf aan de slag met het verwoorden van wat  is aan kunsteducatie: wat is waardevol en wat zou beter kunnen of wat missen we. Van hieruit gaan we bezig met het verwoorden de visie en missie. ) van wat ze met dramatische vorming op hun school zouden willen.  

Twee weken van te voren wordt er een handleiding gegeven aan de studenten of leerkrachten. 

Duur:        3 uur (pauze van een half uur)
Plaats:     op de school in een ruim, leeg lokaal met stoelen voor de deelnemers
Prijs:         250 euro voor een groep van maximaal 20 mensen

 

Workshops

bottom of page